9 C
Belgrade
Wednesday, April 2, 2025
HomeVestiTrik pomoću kog možete da omekšate žilavo meso

Trik pomoću kog možete da omekšate žilavo meso

-

Jeftiniji komadi crvenog mesa često su veoma žilavi, ali uz malo truda, možete ih pretvoriti u nežan zalogaj.

Veliki kuvari koriste razne kuhinjske trikove kako bi omekšali meso i učinili ga ukusnim. Evo nekoliko saveta:

Marinirajte meso

Ako želite da mesu dodate dubinu ukusa i omekšate ga, marinirajte ga nekoliko sati, ili još bolje, preko noći. Marinada sa izvorima kiselina, poput sirćeta, soka od citrusa ili jogurta, kao i dovoljno soli, učiniće meso mekšim i sočnijim, piše punkufer.hr.

Koristite čekić za meso

Imate li čekić za meso u kuhinji? Ovaj alat nije samo koristan za spljoštavanje mesa, što olakšava ravnomerno kuvanje, već i za omekšavanje tvrdih komada mesa. Mlevenje mesa čekićem će pomoći da postane mekše.

Pravilno isecite meso

Mekoća, izgled i ukus mesa zavise i od načina na koji ga isečemo. Pre nego što meso stavite u tiganj, obratite pažnju na pravac mišićnih vlakana. Isecite meso nožem okomito na vlakna – to će ih skratiti i meso će biti lakše za žvakanje.

Kuvajte meso na niskoj temperaturi

Ako želite da napravite ukusan gulaš od tvrdih komada junećeg buta, kuvajte ga polako na niskoj temperaturi. Gulaš se tradicionalno kuva dva do tri sata na niskoj temperaturi, tokom kojih se kolagen u mišićnom tkivu mesa rastvara, čineći ga mekšim kao puter.

Najnovije