Poznati svetski gastronomski vodič “Taste Atlas” je objavio svoju godišnju listu najboljih kuhinja na svetu. Sve kuhinje su rangirane na osnovu glasova publike, a ocenjivane su na osnovu sastojaka, specijaliteta i pića koja su neizostavan deo gastronomije. Pored toga, vodič izdvaja i gradove u kojim se najbolje jede, a prošla godina je bila u znaku pice.
Foto: X printscreen/Patti Pietschmann, Globetrotting Travel Diva
Dobar deo svetskih putnika odlazi na putovanja kako bi istraživao lokalne običaje, kulturu ali i hranu. Ako je vaše putovanje insprisano doručkom, ručkom ili večerom, sa mnogo zaustavljanja za međuobroke između, „Taste Atlas“ ima listu koja sadrži gradove koje morate posetiti.
Ove godine „Taste Atlas“ je objavio, osim najboljih kuhinja i hrane, listu koja sadrži 100 gradova sa najboljom hranom na svetu. Na listi se, očekivano, među prvih deset našlo čak šest italijanskih gradova, italijanska regija Kampanija proglašena je za region sa najboljom hranom, a grad sa najboljom hranom na svetu je Napulj.
Napulj je dobio ocenu gotovo najveću moguću ocenu, čak 4.93 od mogućih pet. Od specijaliteta, Napulj je poznat po autentičnoj pici „Napolitani“, „Margariti“ i „Marinari“, koju možete probati u čuvenim picerijama poput „L’Antica Pizzeria da Michele“ ili „Sorbillo“, prenosi TU Magazin.
Najboljih deset gradova za hranu su – Napulj, Milan, Bolonja, Firenca, Mumbaj, Rim, Pariz, Beč, Torino i Osaka.
Ulična hrana poput prženih kuglica testenine, „Frittatine di Pasta“, i sveže „Mozzarella di Bufala“ nezaobilazni su delikatesi. Za sladokusce tu su „Sfogliatella“, hrskavi kolač punjen kremom od rikote i limuna, i „Baba al Rum“, desert natopljen rumom. Pored toga, tu je i tradicionalna supa od školjki, „Zuppa di Cozze“, koja odražava morsku tradiciju Napulja.
Za najnovije biznis vesti iz Srbije i sveta, pratite nas na našoj Instagram stranici.