10.1 C
Belgrade
Wednesday, January 8, 2025
HomeVestiRECEPT NEDE UKRADEN ZA BADNJE VEČE Pevačica ovaj riblji specijalitet pravi na...

RECEPT NEDE UKRADEN ZA BADNJE VEČE Pevačica ovaj riblji specijalitet pravi na poseban način: Sve otkrila

-

Zabava

Recept Nede Ukraden za Badnje veče: Pevačica ovaj riblji specijalitet pravi na poseban način

Neda Ukraden Badnji dan i Božić obeležava sa puno ljubavi, poštujući tradiciju i običaje. Zanimljivo je da u Nedinom domu priprema praznične trpeze za Badnji dan počinje dan ranije, pa je tako i ove godine.

Foto: Snežana Krstić / Ringier

Neda Ukraden

Kako je otkrila, njenom kućom pred praznik uvek zamiriše bakalar, a mi vam prenosimo recept Nede Ukraden kojem se najviše raduju njeni ukućani baš na današnji dan.

– Pripreme za Badnje veče kod nas počinju dan ranije. Kod nas se tradicionalano za Badnji dan sprema bakalar, izvanredna sušena riba iz Norveške, za koji je potrebno nekoliko sati priprema i kuvanja.

Bakalar, krompir, maslinovo ulje, beli luk, peršun, so, biber… Ali sve mora uz ljubav i posvećnost. I na kraju, prste da poližeš.

Najbitnije da sam ove godine za praznike okružena svojom porodicom i da smo na okupu svi – rekla je Neda za domaće medije.

I danas je u Nedinom prelepom domu praznična atmosfera, a cela kuća miriše na balakar koji pevačica nabavi još u periodu Svetog Nikole.

Poznata kao vrsna domaćica muzička zvezda obožava da okupi najmilije oko praznične trpeze a njenim specijalitetima najviše se obraduju unučići Neda, Aleksandra i Dušan.

I dok su oni glavni degustatori, Nedi je u kuhinji najveća pomoć njena naslednica Jelena koja je takođe pravi majstor kada je priprema svih jela u pitanju.

Tokom Badnje večeri Jelena je sa porodicom uvek u majčinom domu, tradicionalno poštuju sve običaje i uživaju u posnim specijalitetima.

A recept Nede Ukraden za bakalar sigurno je jedan od onih koji joj gosti uvek traže, jer je veoma lak za pripremu a krajnji proizvod preukusan.

(Hello)

Najnovije