Gulaš je klasika, ali kad ga napravite s tri vrste mesa – postavićete nove standarde kad je u pitanju ovaj specijalitet. U nastavku vam donosimo recept iz “Praktične žene”.
Sastojci:
marinada
-peršun
-beli luk
-crno vino
gulaš
-200 g svinjskog mesa
-200 g junetine
-200 g teletine
-2 luka
-1 praziluk
-5 čena belog luka
-ulje
-kocka maslaca
-so, suvi začin, ml. paprika, lovorov list, ruzmarin
-2 šargarepe
-1/2 krompira
-voda
-brašno
-malo crnog vina
Priprema:
Meso naseckati na krupnije kocke i marinirati u vinu, belom luku i peršunu preko noći. Sutradan zagrejte dublji tiganj ili šerpu i dodajte ulje i kockicu maslaca, a zatim meso uvaljajte u brašno i propržite ga sa obe strane. Proprženo meso izvadite iz tiganja, a na njemu sada propržite luk, prazi luk, beli luk i šargarepu koju smo sitno naseckali kao i lukove. Dodajte začine ( ruzmarin, mlevenu papriku, suvi začin, lovorov list i so). vodu, malo vina, meso i dinstati dok meso ne omekša. Kada je meso omekšalo dodati krompir seckan na krupnije komade i dinstati još nekih pola sata dok krompir i meso ne budu potpuno mekani.