1.6 C
Belgrade
Thursday, December 26, 2024
HomeVestiGulaš sa tri vrste mesa

Gulaš sa tri vrste mesa

-

Gulaš je klasika, ali kad ga napravite s tri vrste mesa – postavićete nove standarde kad je u pitanju ovaj specijalitet. U nastavku vam donosimo recept iz “Praktične žene”.

Sastojci:

marinada

-peršun

-beli luk

-crno vino

gulaš

-200 g svinjskog mesa

-200 g junetine

-200 g teletine

-2 luka

-1 praziluk

-5 čena belog luka

-ulje

-kocka maslaca

-so, suvi začin, ml. paprika, lovorov list, ruzmarin

-2 šargarepe

-1/2 krompira

-voda

-brašno

-malo crnog vina

Priprema:

Meso naseckati na krupnije kocke i marinirati u vinu, belom luku i peršunu preko noći. Sutradan zagrejte dublji tiganj ili šerpu i dodajte ulje i kockicu maslaca, a zatim meso uvaljajte u brašno i propržite ga sa obe strane. Proprženo meso izvadite iz tiganja, a na njemu sada propržite luk, prazi luk, beli luk i šargarepu koju smo sitno naseckali kao i lukove. Dodajte začine ( ruzmarin, mlevenu papriku, suvi začin, lovorov list i so). vodu, malo vina, meso i dinstati dok meso ne omekša. Kada je meso omekšalo dodati krompir seckan na krupnije komade i dinstati još nekih pola sata dok krompir i meso ne budu potpuno mekani.

Najnovije