Pogledajte recept za moravsku pitu iz emisije Praktična žena.
Sastojci:
1 pakovanje kora od 1 kg
1 kg junećeg mlevenog mesa
1 kesica bibera
Ulje
1 glavica crnog luka
suvi začin
3 jajeta
1 prašak za pecivo
šaka peršuna
700 g kisele pavlake
1 glavica belog luka
Priprema:
Na prvu koru dodati ulje, zatim uzeti drugu koru premazati takođe uljem, preko dodati treću i četvrtu koru zgužvanu na oba kraja i dodati fil. Za fil propržiti juneće mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom, dodati malo bibera i suvog začina. Preliti je nadevom od jaja i preška za pecivo. Pecite pitu 15 minuta na 200 stepeni
Prekriti folijom pitu ( pita ne sme da porumeni zbog namaza )
Izvaditi iz rerne, 5 min ostaviti malo da se ohladi i premazati filom odozgo.
Za fil odozgo izmešatii kiselu pavlaku sa belim lukm i peršunom i preliti preko ispečene i ohlađene pite.
Ceo postupak pogledajte u videu na početku teksta.